Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић састао се са генерал-потпуковником Величковским

Министар Бошковић састао се са генерал-потпуковником Величковским
Датум објаве: 05.07.2017 11:37 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модМинистар одбране мр Предраг Бошковић састао се данас са начелником Генералштаба Армије Македоније, генерал-потпуковником Методијем Величковским, који борави у посјети Црној Гори у склопу Дана високих званица поводом реализације међународне вјежбе "Цоммон Цхалленге 17". 

Министар Бошковић се захвалио генерал-потпуковнику Величковском на посјети и на самом почетку истакао веома садржајну и квалитетну сарадњу Црне Горе и Републике Македоније. Он је нагласио значај заједничких обука, учешћа у међународним мисијама и операцијама, као и предане сарадње у области ваздухопловства. Министар Бошковић је посебно истакао подршку Министарства одбране Републике Македоније у области образовања црногорских кадета на Војној академији “Генерал Михаило Апостолски”. Такође, Министар је искористио прилику да саговорника упозна са тренутним приоритетима Војске Црне Горе у области опремања и модернизације као и о будућим корацима које би Црна Гора као 29. чланица НАТО требала остварити.

Генерал-потпуковник Величковски је искористио прилику да честита на изузетном успјеху приликом остварења једног од најприоритенијих спољнополитичких циљева Црне Горе, истакнувши увјерење да је стечено искуство Црне Горе у овом процесу од великог значаја за Македонију ка њеном путу европских интеграција. Он је такође нагласио значај добросусједских односа и континуиране билатералне сарадње у области одбране.

Саговорници су се сложили да и у наредном периоду сарадња у области одбране треба бити интензивнија и садржајнија, те да се позитиван континуитет у имплеметацији заједничких активности треба наставити као добар и успјешан примјер заједничке сарадње двије земље.