Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић – маршал Пич: Немјерљив значај британске подршке евроатлантским интеграцијама Црне Горе

Бошковић – маршал Пич: Немјерљив значај британске подршке евроатлантским интеграцијама Црне Горе
Датум објаве: 22.08.2017 12:20 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић примио је данас у посјету начелника Генералштаба Оружаних снага Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске, маршала ваздухопловства, сер Стјуарта Пича (Стуарт Пеацх), који борави у једнодневној посјети Црној Гори.

Министар се захвалио маршалу Пичу на британској подршци евроатлантским интеграцијама Црне Горе и њеном немјерљивом доприносу цјелокупној реформи нашег система одбране.

''Ваша посјета је још један доказ изузетних билатералних односа Црне Горе и Уједињеног Краљевства у области одбране, као и потврда да ће се у предстојећем периоду континуирано радити на њиховом унапрјеђењу, кроз дефинисање нових заједничких пројеката'', казао је Бошковић.

Он је подсјетио на значај актуелних пројеката и заједничких обука које Министарство одбране УК спроводи у сарадњи са Министарством одбране и Војском Црне Горе, посебно на плану јачања капацитета у области људских ресурса, односа са јавношћу, усавршавања знања енглеског језика, као и свеукупне модернизације црногорске Војске.

Бошковић је истакао да је Министарство одбране препознало значај професионалног усавршавања припадника Војске Црне Горе на образовним институцијама својих савезника, те да посебну захвалност дугујемо британској страни на могућности да своје официре усавршавамо на престижном Краљевском колеџу, и тако заједно стварамо способне војнике, спремне да равноправно са савезничким снагама допринесу колективној безбједности.

Маршал Пич је истакао значај чланства Црне Горе у НАТО за стабилност Западног Балкана, али и за безбједност цијеле Југоисточне Европе. Он је исказао задовољство достигнутим нивоом интероперабилности Војске Црне Горе са НАТО и нагласио да се Црна Гора до сада доказала као поуздан партнер, који доприноси одговору на савремене безбједносне изазове. Маршал је изразио увјерење да ће Црна Гора и Уједињено Краљевство, и у предстојећем периоду, као савезници, даље унапређивати односе у области одбране.