Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић-Лемборн: Црна Гора примјер осталим земљама аспирантима на пољу евроатлантских интеграција

Бошковић-Лемборн: Црна Гора примјер осталим земљама аспирантима на пољу евроатлантских интеграција
Датум објаве: 01.09.2017 18:05 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са делегацијом Конгреса Сједињених Америчких Држава на челу са конгресменом Дагом Лемборном (Доуг Ламборн), предсједавајућим Црногорског кокуса у Представничком дому Конгреса.

 
Министар Бошковић се захвалио конгресмену Лемборну на личном ангажману у оквиру дјеловања Црногорског кокуса, као и на адекватном доприносу промоцији и афирмацији значаја чланства Црне Горе у НАТО у Конгресу САД. Он је нагласио да ће Црна Гора, кроз активно учешће у мировним мисијама, наставити да пружа снажан допринос очувању међународног мира, као и да ће се као 29. чланица Алијансе, снажно залагати за промоцију демократских вриједности и НАТО политике отворених врата, а како би се осигурали просперитет и стабилност региона Западног Балкана.

Министар Бошковић је упознао саговорнике са актуелним плановима и активностима које Министарство одбране и Војска Црне Горе спроводе у циљу реализације даље модернизације црногорског одбрамбеног система, као и јачања нивоа интероперабилности. С тим у вези, указао је на значај свеобухватне подршке Сједињених Америчких Држава у овим процесима, те изразио очекивање да ће се билатерална сарадња двије државе, у својству савезница, значајније продубити у наредном периоду.

Конгресмен Лемборн честитао је министру Бошковићу на пуноправном чланству Црне Горе у НАТО, истакавши да Црна Гора представља примјер осталим земљама аспирантима на пољу евро-атлантских интеграција. Лемборн је додао и да ће Конгрес САД наставити да снажно подржава Црну Гору у промоцији евро-атлантских вриједности, као и њене безбједносне, међународне и економске интересе.
мод