Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković-Lemborn: Crna Gora primjer ostalim zemljama aspirantima na polju evroatlantskih integracija

Bošković-Lemborn: Crna Gora primjer ostalim zemljama aspirantima na polju evroatlantskih integracija
Datum objave: 01.09.2017 18:05 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa delegacijom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu sa kongresmenom Dagom Lembornom (Doug Lamborn), predsjedavajućim Crnogorskog kokusa u Predstavničkom domu Kongresa.

 
Ministar Bošković se zahvalio kongresmenu Lembornu na ličnom angažmanu u okviru djelovanja Crnogorskog kokusa, kao i na adekvatnom doprinosu promociji i afirmaciji značaja članstva Crne Gore u NATO u Kongresu SAD. On je naglasio da će Crna Gora, kroz aktivno učešće u mirovnim misijama, nastaviti da pruža snažan doprinos očuvanju međunarodnog mira, kao i da će se kao 29. članica Alijanse, snažno zalagati za promociju demokratskih vrijednosti i NATO politike otvorenih vrata, a kako bi se osigurali prosperitet i stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Ministar Bošković je upoznao sagovornike sa aktuelnim planovima i aktivnostima koje Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore sprovode u cilju realizacije dalje modernizacije crnogorskog odbrambenog sistema, kao i jačanja nivoa interoperabilnosti. S tim u vezi, ukazao je na značaj sveobuhvatne podrške Sjedinjenih Američkih Država u ovim procesima, te izrazio očekivanje da će se bilateralna saradnja dvije države, u svojstvu saveznica, značajnije produbiti u narednom periodu.

Kongresmen Lemborn čestitao je ministru Boškoviću na punopravnom članstvu Crne Gore u NATO, istakavši da Crna Gora predstavlja primjer ostalim zemljama aspirantima na polju evro-atlantskih integracija. Lemborn je dodao i da će Kongres SAD nastaviti da snažno podržava Crnu Goru u promociji evro-atlantskih vrijednosti, kao i njene bezbjednosne, međunarodne i ekonomske interese.
mod