Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković sa izaslanicima odbrane UK

Ministar Bošković sa izaslanicima odbrane UK
Datum objave: 05.09.2017 11:00 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković sastao se danas sa odlazećim izaslanikom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, pukovnikom Sajmonom Ficdžibonom, kao i novoimenovanim, potpukovnikom Edvardom Melotom, koji će dužnost izaslanika odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Pukovnik Ficdžibon se zahvalio na odličnoj saradnji tokom njegovog dvoipogodišnjeg mandata i izrazio zadovoljstvo velikim napretkom koji je u tom periodu načinjen, kako na bilateralnoj osnovi, tako i na evroatlantskom putu Crne Gore ka Alijansi. On je kazao da će bezbjednosni efekat istorijskog uspjeha koji je Crna Gora postigla učlanjenjem u NATO osjetiti ne samo zemlje regiona, već i cijela Jugoistočna Evropa. Potpukovnik Melote je obećao da će se on lično zalagati za nastavak odlične saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva i izrazio nadu da će dvije zemlje saveznice zajedničkim snagama nastaviti da doprinose sistemu kolektivne bezbjednosti.

Ministar Bošković se zahvalio pukovniku Ficdžibonu na ličnom doprinosu i iskrenoj posvećenosti unapređenju odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti odbrane i izrazio uvjerenje da će se intenzivna i sadržajna saradnja nastaviti i tokom mandata potpukovnika Melota, ističući spremnost Ministarstva odbrane da podrži sve inicijative britanske strane, koje imaju za cilj unapređivanje međusobne saradnje.

Britanske izaslanike odbrane primio je takođe i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, koji je ukazao na značaj podrške Ujedinjenog Kraljevstva u finalnoj fazi evroatlantskog procesa u Crnoj Gori i izrazio spremnost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan saveznik, kao i aktivan promoter evroatlantskih vrijednosti u regionu.


mod