Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић са изасланицима одбране УК

Министар Бошковић са изасланицима одбране УК
Датум објаве: 05.09.2017 11:00 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас са одлазећим изаслаником одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Црној Гори, пуковником Сајмоном Фицџибоном, као и новоименованим, потпуковником Едвардом Мелотом, који ће дужност изасланика одбране Уједињеног Краљевства у Црној Гори обављати на нерезидентној основи.

Пуковник Фицџибон се захвалио на одличној сарадњи током његовог двоипогодишњег мандата и изразио задовољство великим напретком који је у том периоду начињен, како на билатералној основи, тако и на евроатлантском путу Црне Горе ка Алијанси. Он је казао да ће безбједносни ефекат историјског успјеха који је Црна Гора постигла учлањењем у НАТО осјетити не само земље региона, већ и цијела Југоисточна Европа. Потпуковник Мелоте је обећао да ће се он лично залагати за наставак одличне сарадње Црне Горе и Уједињеног Краљевства и изразио наду да ће двије земље савезнице заједничким снагама наставити да доприносе систему колективне безбједности.

Министар Бошковић се захвалио пуковнику Фицџибону на личном доприносу и искреној посвећености унапређењу односа Црне Горе и Уједињеног Краљевства у области одбране и изразио увјерење да ће се интензивна и садржајна сарадња наставити и током мандата потпуковника Мелота, истичући спремност Министарства одбране да подржи све иницијативе британске стране, које имају за циљ унапређивање међусобне сарадње.

Британске изасланике одбране примио је такође и генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, који је указао на значај подршке Уједињеног Краљевства у финалној фази евроатлантског процеса у Црној Гори и изразио спремност Црне Горе да буде поуздан и кредибилан савезник, као и активан промотер евроатлантских вриједности у региону.


мод