Manja slova Veća slova RSS
>

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Grčke, kbb Gavalas, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Grčke, kbb Gavalas, u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane
Datum objave: 08.09.2017 10:35 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Grčke, kapetan bojnog broda Haralampos Gavalas boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. 

U odvojenim susretima, on se sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnikom Ljubišom Jokićem i generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanovićem.

Zahvaljujući na ukazanom gostoprimstvu, kbb Gavalas je načelniku GŠ VCG izrazio očekivanje da će plan bilateralne saradnje oružanih snaga dvije države biti dodatno unaprijeđen tokom trajanja njegovog mandata. On je istakao da će Republika Grčka i u budućem periodu nastaviti sa podrškom Crnoj Gori i njenoj Vojsci.

General Jokić je poželio kbb Gavalasu uspješan rad na novoj dužnosti, istakao partnerske i prijateljske odnose Grčke i Crne Gore i ukazao na značaj dobijene pomoći u vanrednim situacijama u prethodnom periodu. Posebno je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja, napominjući da je do sada 12 oficira VCG uspješno završilo školovanje na vojnim akademijama u Grčkoj.

Generalni direktor Ivica Ivanović je tokom susreta sa kbb Gavalasom istakao izuzetno dobru saradnju dvije zemlje u oblasti odbrane, naglašavajući značaj podrške Republike Grčke u svim fazama evroatlantskog puta Crne Gore, uz uvjerenje da će saradnja dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznica, tako i na bilateralnoj osnovi.

mod