Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Новоименовани изасланик одбране Републике Грчке, кбб Гавалас, у наступној посјети Министарству одбране

Новоименовани изасланик одбране Републике Грчке, кбб Гавалас, у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 08.09.2017 10:35 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Републике Грчке, капетан бојног брода Харалампос Гавалас боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе. 

У одвојеним сусретима, он се састао са начелником Генералштаба Војске Црне Горе, генерал-пуковником Љубишом Јокићем и генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем.

Захваљујући на указаном гостопримству, кбб Гавалас је начелнику ГШ ВЦГ изразио очекивање да ће план билатералне сарадње оружаних снага двије државе бити додатно унапријеђен током трајања његовог мандата. Он је истакао да ће Република Грчка и у будућем периоду наставити са подршком Црној Гори и њеној Војсци.

Генерал Јокић је пожелио кбб Гаваласу успјешан рад на новој дужности, истакао партнерске и пријатељске односе Грчке и Црне Горе и указао на значај добијене помоћи у ванредним ситуацијама у претходном периоду. Посебно је захвалио на континуираној подршци коју Грчка пружа Министарству одбране и Војсци Црне Горе у домену војног образовања, напомињући да је до сада 12 официра ВЦГ успјешно завршило школовање на војним академијама у Грчкој.

Генерални директор Ивица Ивановић је током сусрета са кбб Гаваласом истакао изузетно добру сарадњу двије земље у области одбране, наглашавајући значај подршке Републике Грчке у свим фазама евроатлантског пута Црне Горе, уз увјерење да ће сарадња двије земље у наредном периоду бити додатно ојачана и унапријеђена, како у својству НАТО савезница, тако и на билатералној основи.

мод