Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Билатералне консултације министарстава одбране Црне Горе и Краљевине Норвешке: Ивановић са делегацијом МОД Краљевине Норвешке

Билатералне консултације министарстава одбране Црне Горе и Краљевине Норвешке: Ивановић са делегацијом МОД Краљевине Норвешке
Датум објаве: 20.09.2017 11:40 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, примио је данас у посјету делегацију Министарства одбране Краљевине Норвешке, на челу са Борген Бакевол (Борген Баккеволл), директорицом за безбједносну политику.

Сусрет је организован поводом билатералних консултација министарстава одбране двије земље, које су данас одржане у Подгорици.

Ивановић је нагласио значај подршке Министарства одбране Краљевине Норвешке Црној Гори кроз успјешну реализацију више пројеката током захтјевних процеса реформе нашег система одбране.

Ријеч је о пројектима за унапређење људских ресурса, (ДССР), за демилитаризацију, односно уништавање вишкова наоружања (МОНДЕМ), као и учење енглеског језика (ПЕЛТ), који су умногоме допринијели унапређивању знања и вјештина запослених у Министарству одбране и Војсци Црне Горе, али и развоју и јачању одбрамбених капацитета наше земље.

Генерални директор је истакао увјерење да ће двије земље наставити успјешну сарадњу и као НАТО савезнице, кроз актуелне пројекте који доприносе јачању интегритета у јавној управи, изградњи међународне медицинске јединице и унапрјеђивању знања енглеског језика за запослене у сектору одбране. Ивановић је упознао саговорнике са приоритетима Министарства одбране и актуелним плановима интеграције Војске Црне Горе у НАТО, те истакао да ћемо остати посвећени улагањима у процесе модернизације опреме и едукације запослених у Министарству и Војсци.

Током билатералних консултација разматране су нове области сарадње у наредном периоду, при чему је норвешка страна истакла посвећеност јачању савезничких односа и спремност за подршку пројектима, који доприносе ефикасности националног система одбране, као и унапређењу регионалног безбједносног оквира.

мод