Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић са амбасадором Бингулцем: Развијати односе Црне Горе и Србије на свим нивоима

Министар Бошковић са амбасадором Бингулцем: Развијати односе Црне Горе и Србије на свим нивоима
Датум објаве: 20.09.2017 12:04 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се данас са амбасадором Републике Србије у Црној Гори, Зораном Бингулцем.

Саговорници су истакли интензитет и значај свеукупних историјских, културних, економских и других веза двије земље, наглашавајући потребу даљег унапређења постојећих добросусједских односа. 

Црногорски министар одбране је подвукао да Црна Гора, од обнове независности, улаже напоре за интензивирање и развој добрих односа са земљама региона, међу којима Србија свакако заузима посебно мјесто. Бошковић је казао да су сигурност и безбједност Западног Балкана међу приоритетним циљевима црногорске државне политике, те да ће, у складу са тим, наставити да се снажно залаже за европске и евроатлантске интеграције земаља региона.

Амбасадор Бингулац је нагласио значај јачања регионалне сарадње, како за успостављање међусобног повјерења, тако и за просперитет Западног Балкана. Он је казао да су Црна Гора и Србија историјски двије блиско повезане земље, којима је у интересу развијање добросусједских односа на свим нивоима. 

Саговорници су констатовали да Црна Гора и Република Србија морају налазити нове просторе за унапређење свеукупне сарадње, поготово на плану одбране, имајући у виду актуелне безбједносне изазове.