Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković sa ambasadorom Bingulcem: Razvijati odnose Crne Gore i Srbije na svim nivoima

Ministar Bošković sa ambasadorom Bingulcem: Razvijati odnose Crne Gore i Srbije na svim nivoima
Datum objave: 20.09.2017 12:04 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Zoranom Bingulcem.

Sagovornici su istakli intenzitet i značaj sveukupnih istorijskih, kulturnih, ekonomskih i drugih veza dvije zemlje, naglašavajući potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa. 

Crnogorski ministar odbrane je podvukao da Crna Gora, od obnove nezavisnosti, ulaže napore za intenziviranje i razvoj dobrih odnosa sa zemljama regiona, među kojima Srbija svakako zauzima posebno mjesto. Bošković je kazao da su sigurnost i bezbjednost Zapadnog Balkana među prioritetnim ciljevima crnogorske državne politike, te da će, u skladu sa tim, nastaviti da se snažno zalaže za evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona.

Ambasador Bingulac je naglasio značaj jačanja regionalne saradnje, kako za uspostavljanje međusobnog povjerenja, tako i za prosperitet Zapadnog Balkana. On je kazao da su Crna Gora i Srbija istorijski dvije blisko povezane zemlje, kojima je u interesu razvijanje dobrosusjedskih odnosa na svim nivoima. 

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Republika Srbija moraju nalaziti nove prostore za unapređenje sveukupne saradnje, pogotovo na planu odbrane, imajući u vidu aktuelne bezbjednosne izazove.