Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ивановић и Тришак отворили Конференцију за алумни Програм обуке из области Заједничке безбједносне и одбрамбене политике ЕУ

Ивановић и Тришак отворили Конференцију за алумни Програм обуке из области Заједничке безбједносне и одбрамбене политике ЕУ
Датум објаве: 21.09.2017 12:32 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор за политику одбране, мр Ивица Ивановић и директор Директората за међународну војну сарадњу у Министарству одбране Аустрије, Раинхард Тришак (Реинхард Трисцхак), отворили су јуче у Подгорици тродневну Конференцију за алумни Програм обуке из области Заједничке безбједносне и одбрамбене политике ЕУ (ЦСДП). Обуку је организовао Европски безбједносни и одбрамбени колеџ из Брисела у оквиру ТАИЕX програма, којим руководи Европска комисија.


Ивановић је истакао да Конференција представља одличну прилику за размјену мишљења по питању Глобалне стратегије ЕУ, као и на теме сајбер безбједности, миграција и тероризма. Он је нагласио да је у савременим безбједносним околностима сарадња ЕУ и НАТО изузетно значајна, те да се до одговора на веома комплексне пријетње може доћи само заједничким напорима. Ивановић је додао да ће Црна Гора као пуноправна чланица НАТО-а настојати да допринесе јачању сарадње двије организије.

Ивановић и Тришак су указали на значај програма ЦСДП обуке, имајући у виду допринос процесу изградње институција у сектору безбједности, као и свеобухватну подршку партнерима у приближавању, примјени и спровођењу законодавства Европске уније.

Ивановић се захвалио организаторима на указаном повјерењу при одабиру Црне Горе као коорганизатора Конференције и пожелио учесницима успјешан рад и боравак у Црној Гори.

Конференција је окупила 55 представника земаља региона и Европске уније, и осам експерата-предавача, са циљем размјене искустава и преношења знања у оквиру области одбрамбене и безбједносне политике.

У оквиру Конференције која ће трајати до 22. септембра организована је студијска посјета Специјалној антитерористичкој јединици - САЈ. 

мод