Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa novoimenovanom ambasadorkom Austrije, Ane Janković: Značajna saradnja dvije zemlje na polju odbrane

Bošković sa novoimenovanom ambasadorkom Austrije, Ane Janković: Značajna saradnja dvije zemlje na polju odbrane
Datum objave: 21.09.2017 13:28 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori, Ane Janković.

Ministar je čestitao ambasadorki Janković postavljenje na novu dužnost, uz uvjerenje da će se saradnja koju su dvije zemlje ostvarile nastaviti istim kvalitetom i dinamikom.

Bošković je posebno istakao značaj odbrambenih odnosa koje su Crna Gora i Austrija uspostavile od obnove crnogorske nezavisnosti, apostrofirajući saradnju u oblasti planinskog ratovanja. On se osvrnuo na multinacionalnu vojnu vježbu „Zajednički izazov 2017“, koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, tokom koje je naša zemlja još jednom potvrdila spremnost za jačanje dobrih odnosa sa državama partnerima, u cilju pružanja adekvatnog zajedničkog odgovora na savremene bezbjednosne izazove. Ministar je iskazao uvjerenje da će se Plan bilateralnih aktivnosti za narednu godinu intenzivirati i proširiti na obostrani interes. .
Bošković je naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti u regionu, kako bi doprinijela miru i stabilnosti, te opravdala status kredibilnog saveznika.

Ambasadorka Janković je posebno istakla saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasila da će Austrija posvećeno raditi na njenom produbljavanju. Ona je navela i da će njena zemlja podržati Crnu Goru u nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, pridruživanje zajednici Evropske unije.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Crne Gore i Austrije na izuzetno visokom nivou, te izrazili punu spremnost za njeno unaprijeđenje u oblasti odbrane, kroz implementaciju bilateralnih i multilateralnih projekata.

Pored ambasadorke Janković, sastanku sa ministrom Boškovićem je prisustvovao i izaslanik odbrane Austrije, pukovnik Tomas Ahamer (Thomas Ahammer).

mod