Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са новоименованом амбасадорком Аустрије, Ане Јанковић: Значајна сарадња двије земље на пољу одбране

Бошковић са новоименованом амбасадорком Аустрије, Ане Јанковић: Значајна сарадња двије земље на пољу одбране
Датум објаве: 21.09.2017 13:28 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић, састао се данас са новоименованом амбасадорком Аустрије у Црној Гори, Ане Јанковић.

Министар је честитао амбасадорки Јанковић постављење на нову дужност, уз увјерење да ће се сарадња коју су двије земље оствариле наставити истим квалитетом и динамиком.

Бошковић је посебно истакао значај одбрамбених односа које су Црна Гора и Аустрија успоставиле од обнове црногорске независности, апострофирајући сарадњу у области планинског ратовања. Он се осврнуо на мултинационалну војну вјежбу „Заједнички изазов 2017“, која је недавно реализована у Црној Гори, током које је наша земља још једном потврдила спремност за јачање добрих односа са државама партнерима, у циљу пружања адекватног заједничког одговора на савремене безбједносне изазове. Министар је исказао увјерење да ће се План билатералних активности за наредну годину интензивирати и проширити на обострани интерес. .
Бошковић је нагласио да ће Црна Гора наставити да промовише прозападне вриједности у региону, како би допринијела миру и стабилности, те оправдала статус кредибилног савезника.

Амбасадорка Јанковић је посебно истакла сарадњу коју су двије земље оствариле на пољу одбране и нагласила да ће Аустрија посвећено радити на њеном продубљавању. Она је навела и да ће њена земља подржати Црну Гору у настојању да оствари један од својих спољнополитичких приоритета, придруживање заједници Европске уније.

Саговорници су се сагласили да је сарадња Црне Горе и Аустрије на изузетно високом нивоу, те изразили пуну спремност за њено унапријеђење у области одбране, кроз имплементацију билатералних и мултилатералних пројеката.

Поред амбасадорке Јанковић, састанку са министром Бошковићем је присуствовао и изасланик одбране Аустрије, пуковник Томас Ахамер (Тхомас Ахаммер).

мод