Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Палмер код Бошковића: Стејт дипартмент ће наставити да подржава реформе у Црној Гори

Палмер код Бошковића: Стејт дипартмент ће наставити да подржава реформе у Црној Гори
Датум објаве: 22.09.2017 10:50 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Црна Гора ће као пуноправна НАТО чланица значајно допринијети очувању мира и безбједности у региону Западног Балкана, истакнуто је данас на састанку министра одбране, мр Предрага Бошковића, са директором Канцеларије Стејт дипартмента за Југоисточну Европу, Метјуом Палмером (Маттхеw Палмер).

Гост из САД-а је истакао да ће Стејт дипартмент наставити да подржава реформе у Црној Гори, као и регионалне напоре за унапређење стабилности и просперитета Западног Балкана.

Министар Бошковић се захвалио саговорнику на свеукупној и константној подршци Сједињених Америчких Држава, посебно у домену остварених реформи које су претходиле чланству Црне Горе у Алијанси. Он је оцијенио да двије земље имају изузетно квалитетну и садржајну билатералну одбрамбену сарадњу која ће се, како је изразио увјерење, продубити у својству НАТО савезница. Говорећи о регионалној сарадњи у домену одбране, министар је истакао да ће Црна Гора наставити да се снажно залаже за промоцију НАТО политике “отворених врата”, те подржати земље Западног Балкана у њиховим интеграционим процесима. Бошковић је упознао саговорника о актуелним процесима модернизације и унапређења способности Војске Црне Горе, као и плановима за наредни период.

Палмер је честитао министру Бошковићу на пуноправном чланству Црне Горе у НАТО, уз нагласак да наша земља представља примјер како успјешне и свеобухватне реформе воде до чланства у Алијанси.

Састанку је присуствовала и амбасадорка САД-а у Црној Гори, Маргарет Ен Уехара (Маргарет Анн Уyехара).

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ