Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са новоименованим амбасадором УАЕ у Црној Гори, Ал Ромаитијем

Бошковић са новоименованим амбасадором УАЕ у Црној Гори, Ал Ромаитијем
Датум објаве: 25.09.2017 12:08 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Црној Гори, Абдулсалам Хареб Ал Ромаитијем (Абдулсалам Хареб Ал Ромаитхи).

Ал Ромаити је истакао да је Црна Гора остварила импресивне резултате у свеобухватним реформама, те изразио увјерење да ће сарадња двију земаља бити интензивнија и на плану одбрамбене индустрије. Амбасадор Ал Ромаити нагласио је да је Црна Гора примјер успјешних интеграција и афирмације добросусједских односа, односно да представља фактор стабилности у региону Западног Балкана.

Министар Бошковић је подвукао да Црна Гора тежи продубљивању билатералне одбрамбене сарадње, како са савезницима, тако и са међународним партнерима. У том смислу, Бошковић је додатно нагласио да се досадашња билатерална сарадња Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата може додатно интензивирати на свим пољима од заједничког интереса, а нарочито у домену реализације развојних пројеката.

Амбасадор је током састанка позвао министра Бошковића да посјети Аир Схоw 2017. који ће се од 12. до 16. новембра одржати у Дубаиу.