Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa novoimenovanim ambasadorom UAE u Crnoj Gori, Al Romaitijem

Bošković sa novoimenovanim ambasadorom UAE u Crnoj Gori, Al Romaitijem
Datum objave: 25.09.2017 12:08 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Abdulsalam Hareb Al Romaitijem (Abdulsalam Hareb Al Romaithi).

Al Romaiti je istakao da je Crna Gora ostvarila impresivne rezultate u sveobuhvatnim reformama, te izrazio uvjerenje da će saradnja dviju zemalja biti intenzivnija i na planu odbrambene industrije. Ambasador Al Romaiti naglasio je da je Crna Gora primjer uspješnih integracija i afirmacije dobrosusjedskih odnosa, odnosno da predstavlja faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Ministar Bošković je podvukao da Crna Gora teži produbljivanju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa saveznicima, tako i sa međunarodnim partnerima. U tom smislu, Bošković je dodatno naglasio da se dosadašnja bilateralna saradnja Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata može dodatno intenzivirati na svim poljima od zajedničkog interesa, a naročito u domenu realizacije razvojnih projekata.

Ambasador je tokom sastanka pozvao ministra Boškovića da posjeti Air Show 2017. koji će se od 12. do 16. novembra održati u Dubaiu.