Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Bošković sa Grubišićem: Zadovoljstvo što su Crna Gora i Republika Hrvatska postale saveznice u okviru Alijanse

Bošković sa Grubišićem: Zadovoljstvo što su Crna Gora i Republika Hrvatska postale saveznice u okviru Alijanse
Datum objave: 04.10.2017 11:07 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković primio je danas u posjetu ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića.

Sagovornici su istakli izuzetno dobru saradnju dvije susjedne zemlje, u kojoj je od posebnog značaja saradnja na polju odbrane. Bošković i Grubišić izrazili su zadovoljsto što su Crna Gora i Republika Hrvatska u junu postale i saveznice u okviru Alijanse. 

Ministar i ambasador razmijenili su stavove o aktuelnim bezjednosnim pitanjima, uz saglasnost da je intenzivna i bliska međudržavna saradnja uslov stabilnosti u regionu. Bilo je riječi i o saradnji u oblasti odbrane Crne Gore i Hrvatske, sa posebnim osvrtom na najvažnije aktivnosti koje na tom polju slijede do kraja ove godine.

Bošković se zahvalio ambasadoru Grubišiću na pomoći koju je Hrvatska pružila u gašenju nedavnih požara u Crnoj Gori, kao još jednoj potvrdi bliskosti i prijateljstva dvije države, ali i primjera solidarnosti zemalja, NATO članica. „Uvjerili smo se da biti član NATO, podrazumijeva podršku zemalja saveznica i partnera u trenutku kada je to najpotrebnije,“ kazao je ministar Bošković.

 

Ambasador Grubišić je naglasio da će Hrvatska pružiti punu podršku kаko bi Crna Gora i Vojska Crne Gore u što kraćem roku dostigle punu interoperabilnost u Alijansi. On je naročito važnom  istakao odličnu saradnju ministarstava odbrane dvije zemlje i zajednička namjera da se ona dodatno unaprijedi u narednoj godini.