Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са Грубишићем: Задовољство што су Црна Гора и Република Хрватска постале савезнице у оквиру Алијансе

Бошковић са Грубишићем: Задовољство што су Црна Гора и Република Хрватска постале савезнице у оквиру Алијансе
Датум објаве: 04.10.2017 11:07 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


 

Министар одбране, мр Предраг Бошковић примио је данас у посјету амбасадора Републике Хрватске у Црној Гори, Веселка Грубишића.

Саговорници су истакли изузетно добру сарадњу двије сусједне земље, у којој је од посебног значаја сарадња на пољу одбране. Бошковић и Грубишић изразили су задовољсто што су Црна Гора и Република Хрватска у јуну постале и савезнице у оквиру Алијансе. 

Министар и амбасадор размијенили су ставове о актуелним безједносним питањима, уз сагласност да је интензивна и блиска међудржавна сарадња услов стабилности у региону. Било је ријечи и о сарадњи у области одбране Црне Горе и Хрватске, са посебним освртом на најважније активности које на том пољу слиједе до краја ове године.

Бошковић се захвалио амбасадору Грубишићу на помоћи коју је Хрватска пружила у гашењу недавних пожара у Црној Гори, као још једној потврди блискости и пријатељства двије државе, али и примјера солидарности земаља, НАТО чланица. „Увјерили смо се да бити члан НАТО, подразумијева подршку земаља савезница и партнера у тренутку када је то најпотребније,“ казао је министар Бошковић.

 

Амбасадор Грубишић је нагласио да ће Хрватска пружити пуну подршку како би Црна Гора и Војска Црне Горе у што краћем року достигле пуну интероперабилност у Алијанси. Он је нарочито важном  истакао одличну сарадњу министарстава одбране двије земље и заједничка намјера да се она додатно унаприједи у наредној години.