Manja slova Veća slova RSS
>

Delegacija Instituta za međunarodne studije NR Kine kod Ivanovića

Delegacija Instituta za međunarodne studije NR Kine kod Ivanovića
Datum objave: 16.10.2017 15:18 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa generalnim direktorom za politiku odbrane, mr Ivicom Ivanović, sastala se danas sa delegacijom eksperata sa Instituta za međunarodne studije NR Kine, koju je predvodio direktor Odsjeka za evropske studije, dr Cui Hongjian.

Ivanović je upoznao sagovornike sa procesom reformi koje Crna Gora sprovodi u oblasti odbrane. Naveo je da je Crna Gora, kroz članstvo u Alijansi, uspostavila mehanizam efikasne saradnje sa Saveznicima, kao i da održava dobrosusjedske odnose, u cilju doprinosa bezbjednom i stabilnom regionu. On je istakao i da je naša zemlja otvorena za uspostavljanje i unapređenje saradnje sa svim ostalim državama koje počivaju na demokratskim vrijednostima i principima vladavine prava.

Dr Cui Hongjian je čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima u okviru procesa evro-atlantskih integracija. On je sagovornicima predstavio aktivnosti kineskog Instituta za međunarodne studije i ukazao na mogućnosti saradnje ove institucije sa Ministarstvom odbrane Crne Gore.

Delegacija iz NR Kine boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 14. do 17. oktobra.

Institut za međunarodne studije NR Kine je osnovan 1956. godine i predstavlja “think tank” instituciju obrazovanu u okviru kineskog Ministarstva vanjskih poslova. Težište aktivnosti Instituta je na istraživanjima i analizama na različite spoljno-političke teme.