Manja slova Veća slova RSS
>

Prve bilateralne konsultacije: Delegacija Ministarstva odbrane Izraela kod Ivanovića

Prve bilateralne konsultacije: Delegacija Ministarstva odbrane Izraela kod Ivanovića
Datum objave: 23.10.2017 15:28 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, primio je danas u posjetu delegaciju Ministarstva odbrane Izraela, na čelu sa Dimom Golubom (Dima Golub) direktorom Odjeljenja za Evropu u Birou za politiku odbrane i bezbjednost.

Riječ je o susretu u okviru prvih bilateralnih konsultacija ministarstava odbrane Crne Gore i Izraela.

Ivanović je istakao da Crna Gora teži pospješivanju saradnje, kako sa zemljama NATO saveznicama, tako i sa partnerskim zemljama. On je ukazao na značajnu ulogu koju Crna Gora i Izrael imaju kao faktori mira i stabilnosti u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.

Ivanović je izrazio uvjerenje da će prve bilateralne konsultacije značajno doprinijeti boljem razumijevanju crnogorskog i izraelskog sistema odbrane, kao i budućem jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje. On je upoznao sagovornike sa aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane za naredni period, te apostrofirao posvećenost daljim procesima modernizacije Vojske Crne Gore i nabavki vojne opreme.

Izraelska strana istakla je posvećenost unapređenju sveobuhvatnih odnosa sa Crnom Gorom, sa posebnim akcentom na razmjenu ekspertskih iskustava i najboljih praksi koje bi doprinijele kvalitetnijoj bilateralnoj saradnji, odnosno jačanju efikasnosti nacionalnih sistema odbrane.

Tokom bilateralnih konsultacija razmatrane su oblasti saradnje za naredni period, a predstavljen je i plan zajedničkih aktivnosti za 2018. godinu.