Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela, Itzahom Cahi Hanegbijem

Bošković sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela, Itzahom Cahi Hanegbijem
Datum objave: 25.10.2017 18:35 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ministrom za regionalnu saradnju Izraela, Itzahom Cahi Hanegbijem (Yitzah Tzachi Hanegbi).

Bošković je naglasio da Crna Gora, kao punopravna NATO članica, teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i partnerima. On je ukazao na značaj odlične saradnje Crne Gore sa svim zemljama Zapadnog Balkana, naglašavajući da regionalna stabilnost predstavlja temelj bezbjedne Jugoistočne Evrope. Bošković je istakao da Crna Gora i Izrael njeguju prijateljske odnose, naglasio potrebu za jačanjem saradnje u oblasti odbrane, te informisao sagovornika o aktuelnim projektima i budućim planovima za dalji razvoj sistema odbrane Crne Gore.

Ministar Hanegbi je istakao spremnost Izraela za produbljivanje bilateralne saradnje sa Crnom Gorom na svim nivoima. On je naglasio da članstvo Crne Gore u NATO predstavlja dodatni podstrijek regionu Zapadnog Balkana u domenu obezbjeđivanja trajnog mira i stabilnosti, kao i stvaranju povoljnijeg ambijenta za strane investicije.

Ministar Hanegbi boravi u Crnoj Gori povodom učešća na konferenciji „Kapija Balkana – Crna Gora 2017” (Gateway to the Balkans – Montenegro 2017) koja se održava u Podgorici, u periodu od 23. do 26. oktobra ove godine.