Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са министром за регионалну сарадњу Израела, Итзахом Цахи Ханегбијем

Бошковић са министром за регионалну сарадњу Израела, Итзахом Цахи Ханегбијем
Датум објаве: 25.10.2017 18:35 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са министром за регионалну сарадњу Израела, Итзахом Цахи Ханегбијем (Yитзах Тзацхи Ханегби).

Бошковић је нагласио да Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, тежи унапрјеђењу билатералне одбрамбене сарадње, како са савезничким земљама, тако и партнерима. Он је указао на значај одличне сарадње Црне Горе са свим земљама Западног Балкана, наглашавајући да регионална стабилност представља темељ безбједне Југоисточне Европе. Бошковић је истакао да Црна Гора и Израел његују пријатељске односе, нагласио потребу за јачањем сарадње у области одбране, те информисао саговорника о актуелним пројектима и будућим плановима за даљи развој система одбране Црне Горе.

Министар Ханегби је истакао спремност Израела за продубљивање билатералне сарадње са Црном Гором на свим нивоима. Он је нагласио да чланство Црне Горе у НАТО представља додатни подстријек региону Западног Балкана у домену обезбјеђивања трајног мира и стабилности, као и стварању повољнијег амбијента за стране инвестиције.

Министар Ханегби борави у Црној Гори поводом учешћа на конференцији „Капија Балкана – Црна Гора 2017” (Гатеwаy то тхе Балканс – Монтенегро 2017) која се одржава у Подгорици, у периоду од 23. до 26. октобра ове године.