Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Скопље: Ивановић на Састанку политичких директора земаља чланица и посматрача Америчко-јадранске повеље (А5)

Скопље: Ивановић на Састанку политичких директора земаља чланица и посматрача Америчко-јадранске повеље (А5)
Датум објаве: 26.10.2017 09:56 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, учествовао је на Састанку политичких директора министарстава одбране земаља чланица и посматрача Америчко - јадранске повеље (А5), који је одржан у Скопљу.

На састанку су се разматрали актуелни регионални пројекти у домену одбране и безбједности, заједнички допринос НАТО операцијама подршке миру, као и ефекти мигрантске кризе за безбједност Запандог Балкана.

Ивановић је указао на пуну посвећеност Црне Горе даљем развоју регионалне сарадње у домену одбране, нагласивши да ће Министарство одбране и Војска Црне Горе наставити да снажно подржавају заједничке пројекте, вјежбе и обуке у оквиру Америчко-јадранске повеље који имају за циљ јаћање одрамбених способности и међусобног повјерења. Он је апострофирао заједничко учешће чланица Америчко-јадранске повеље у “Ресолуте Суппорт” мисији, чиме се значајно унапрјеђује интероперабилност регионалних оружаних снага.
Ивановић је истакао да се земље Балкана могу адекватно суочити са актуелним регионалним безбједносним изазовима једино у оквиру заједничког дјеловања и удруживања постојећих капацитета.

Ивановић је додао да Црна Гора, у својству НАТО чланице, наставља да се снажно залаже за политику “отворених врата” и промовише важност даље интеграције региона у Алијансу.