Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković sa ambasadorom Države Palestine, Rabi Al Hantoulijem

Ministar Bošković sa ambasadorom Države Palestine, Rabi Al Hantoulijem
Datum objave: 31.10.2017 13:48 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Države Palestine, Rabi Al Hantoulijem.

Tom prilikom je istaknuto da su neposredni susreti odlična prilika za razmatranje konkretnih oblasti saradnje i razmjenu mišljenja o pitanjima značajnim kako za regionalnu, tako i za globalnu bezbjednost.

Bošković je informisao ambasadora o napretku Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija, kao i o doprinosu Vojske Crne Gore međunarodnom miru i stabilnosti, kroz učešće u mirovnim misijama u Avganistanu, Somaliji, Maliju i Zapadnoj Sahari. On je istakao aktivnu ulogu Crne Gore u promovisanju demokratskih vrijednosti evroatlantske porodice, kao i NATO politike ''otvorenih vrata'', čime doprinosimo stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Ministar Bošković je izrazio duboko razumijevanje za situaciju na Bliskom Istoku, ističući značaj dijaloga i mirnog rješavanja gorućih problema.

Al Hantouli je ocijenio veoma značajnim napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u sveobuhvatnim reformama i čestitao na punopravnom članstvu u NATO Alijansi. On je pohvalio posvećenost Crne Gore njegovanju demokratskih vrijednosti i poštovanju principa međunarodnog prava, kao i odličnu saradnju sa svim susjednim zemljama. Govoreći o odnosima Države Palestine sa svojim susjedima, ambasador Rabi Al Hantouli je upoznao ministra sa trenutnom situacijom u regionu Bliskog Istoka.

Ministar Bošković je izrazio nadu da će se situacija na Bliskom Istoku kretati u pravcu izgradnje mira i njegovanja suživota i tolerancije.