Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Изасланик одбране Краљевине Белгије, пуковник Кувелије, у наступној посјети Министарству одбране

Изасланик одбране Краљевине Белгије, пуковник Кувелије, у наступној посјети Министарству одбране
Датум објаве: 27.11.2017 14:59 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Новоименовани изасланик одбране Краљевине Белгије, пуковник Ив Кувелије (Yвес Цувелиер), боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе.

У одвојеним сусретима, он се састао са в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадним генералом Илијом Даковићем и генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем.

Уз жеље за успјешан рад на новој дужности, генерал Даковић је у разговору са пуковником Кувелијеом нагласио да је Црна Гора посвећена јачању регионалне и глобалне безбједности и стабилности, због чега активно учествује у међународним мировним мисијама и операцијама. Он је информисао саговорника о унапређењу интероперабилности и способности јединица Војске Црне Горе, као и о приоритетима Војске у предстојећем периоду, посебно истичући важност њене модернизације.

Пуковник Кувелије је честитао Црној Гори на чланству у НАТО, те истакао важност активне улоге наше земље у очувању безбједности у региону Западног Балкана. Он је нагласио да двије земље савезнице имају исте погледе на важност очувања мира и безбједности унутар евро-атлантске области и истакао неопходност заједничког суочавања са савременим глобалним безбједносним изазовима.

Генерални директор Ивица Ивановић је истакао изузетну важност успостављања добрих веза између земаља савезница, уз увјерење да ће сарадња министарстава одбране Црне Горе и Краљевине Белгије у наредном периоду бити додатно ојачана и унапријеђена. Он је подсјетио да је Црна Гора као НАТО чланица посвећена развијању сарадње са свим савезницама.

Саговорници су нагласили значај тијесне сарадње у оквиру колективног система безбједности, имајући у виду да савремени безбједносни изазови не познају границе.

мод