Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u posjeti Stejt departmentu: Susret sa ambasadorkom Tinom Kajdanov

Bošković u posjeti Stejt departmentu: Susret sa ambasadorkom Tinom Kajdanov
Datum objave: 27.02.2018 16:47 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas u Stejt departmentu sa ambasadorkom Tinom Kajdanov, glavnom zamjenicom asistenta državnog sekretara za političko-vojna pitanja.

Bošković i Kajdanov istakli su da je bilateralna saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država sadržajna i sveobuhvatna, kao i da je punopravno članstvo Crne Gore u NATO od presudnog značaja za uspostavljanje mira i bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana. Bošković se zahvalio na aktivnoj podršci koju Stejt department pruža Crnoj Gori u nastavku sprovođenja reformskih procesa. Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti da unapređuju bilateralne odnose u svojstvu NATO saveznica, ali i ukazali na odličnu saradnju Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade SAD-a u Podgorici.

Osvrnuvši se na bezbjednosnu situaciju u regionu, ministar Bošković je naglasio da će Crna Gora nastaviti da aktivno promoviše NATO politiku otvorenih vrata, uz spremnost na adekvatnu ekspertsku pomoć zemljama aspirantima za članstvo u Alijansi. Ministar Bošković je istakao da su evroatlantske integracije zemalja regiona garant dugoročnog mira i stabilnosti Zapadnog Balkana.

On je informisao sagovornicu o aktuelnim planovima u domenu daljeg nastavka modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, te naglasio da su aktuelni programi bilateralne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama u ovom domenu od velikog značaja za unapređenje sveukupnih kapaciteta crnogorskog sistema odbrane. Ambasadorka Kajdanov je istakla da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju podršku Crnoj Gori u implementaciji neophodnih standarda u oblasti odbrane, te apostrofirala značajan doprinos naše zemlje kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

mod mod