Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у посјети Стејт департменту: Сусрет са амбасадорком Тином Кајданов

Бошковић у посјети Стејт департменту: Сусрет са амбасадорком Тином Кајданов
Датум објаве: 27.02.2018 16:47 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас у Стејт департменту са амбасадорком Тином Кајданов, главном замјеницом асистента државног секретара за политичко-војна питања.

Бошковић и Кајданов истакли су да је билатерална сарадња Црне Горе и Сједињених Америчких Држава садржајна и свеобухватна, као и да је пуноправно чланство Црне Горе у НАТО од пресудног значаја за успостављање мира и безбједности у региону Западног Балкана. Бошковић се захвалио на активној подршци коју Стејт департмент пружа Црној Гори у наставку спровођења реформских процеса. Саговорници су изразили увјерење да ће двије земље наставити да унапређују билатералне односе у својству НАТО савезница, али и указали на одличну сарадњу Министарства одбране Црне Горе и Амбасаде САД-а у Подгорици.

Осврнувши се на безбједносну ситуацију у региону, министар Бошковић је нагласио да ће Црна Гора наставити да активно промовише НАТО политику отворених врата, уз спремност на адекватну експертску помоћ земљама аспирантима за чланство у Алијанси. Министар Бошковић је истакао да су евроатлантске интеграције земаља региона гарант дугорочног мира и стабилности Западног Балкана.

Он је информисао саговорницу о актуелним плановима у домену даљег наставка модернизације и опремања Војске Црне Горе, те нагласио да су актуелни програми билатералне сарадње са Сједињеним Америчким Државама у овом домену од великог значаја за унапређење свеукупних капацитета црногорског система одбране. Амбасадорка Кајданов је истакла да ће Сједињене Америчке Државе наставити да пружају подршку Црној Гори у имплементацији неопходних стандарда у области одбране, те апострофирала значајан допринос наше земље колективном систему безбједности кроз активно учешће припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама.

мод мод