Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Државни секретар Филиповић у НАТО команди за операције у СХАПЕ

Државни секретар Филиповић у НАТО команди за операције у СХАПЕ
Датум објаве: 13.03.2018 13:09 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модДржавни секретар Министарства одбране Слободан Филиповић, боравио је данас у посјети НАТО команди за операције (Аллиед Цомманд Оператионс-АЦО) у СХАПЕ (Супреме Хеадqуартерс Аллиед Поwерс Еуропе), Монс, Белгија.

Том приликом државни секретар Филиповић састао се са начелником штаба Савезничке команде за операције генерал пуковником Маркусом Кнеипом. Државни секретар Филиповић се захвалио на свеобухватној подршци коју је АЦО команда пружила Црној Гори у процесу еуроатлантских интеграција. “Црна Гора изражава спремност и посвећеност јачању сарадње у свим областима, што ће, сигуран сам, додатно допринијети напорима алијансе да одговори на све сложеније савремене безбједносне изазове” - истакао је Филиповић. Такодје, информисао је саговорника о приоритетима Министарства одбране, са посебним фокусом на опремању и модернизацији Војске Црне Горе у складу са најсавременијим стандардима, као и попуну позиција у оквиру НАТО командне структуре.

Генерал Кнеип је честитао Црној Гори на оствареним реформама и чланству у НАТО истакавши спремност за наставак сарадње посебно у текућем процесу пуне интеграције Војске Црне Горе у НАТО војну и командну структуру. Нагласио је да ће отварање канцеларије националног војног представника у СХАПЕ и попуна штабних позиција значајно допринијети овом процесу.

Током посјете државни секретар Филиповић обишао је војно-дипломатске представнике Војске Црне Горе који су ангажовани у Канцеларији националног војног представника Црне Горе и НАТО штабним позицијама у СХАПЕ и упознао се са њиховим начином живота и рада у кампу.