Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa ambasadorom Urbanom: Odbrambena saradnja Crne Gore i Češke Republike može se dodatno intenzivirati

Bošković sa ambasadorom Urbanom: Odbrambena saradnja Crne Gore i Češke Republike može se dodatno intenzivirati
Datum objave: 14.03.2018 11:36 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Crne Gore Gore, mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Češke Republike u Crnoj Gori, Karelom Urbanom.

Ambasador Urban je uputio čestitke ministru Boškoviću na izuzetnom doprinosu Ministarstva odbrane Crne Gore u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore kao što je članstvo u NATO, naglasivši da to ne donosi dobrobit samo za našu zemlju, već i za cjelokupnu evropsku zajednicu. On je apostrofirao i da je Crna Gora viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu, ističući bezrezervnu podršku Češke Republike za njeno buduće članstvo u Evropskoj Uniji.

Ministar Bošković je saopštio da će se Crna Gora zalagati za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za promovisanje politike otvorenih vrata NATO-a, naglasivši stav da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana apsolutna integrisanost u Evropskoj Uniji i NATO-u.

Bošković je dodao da Crna Gora teži produbljivanju saradnje, kako sa saveznicima, tako i sa međunarodnim partnerima. U tom smislu, dodatno je naglasio da se odbrambena saradnja Crne Gore i Češke Republike može intenzivirati, naročito na područjima od zajedničkog interesa.

Ministar je informisao ambasadora Urbana  o strateškim planovima razvoja Ministarstva odbrane Crne Gore, aktuelnoj međunarodnoj i saradnji sa NATO strukturama, doprinosu Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti, strateškom planiranju, kao i razvoju ljudskih resursa u crnogorskim odbrambenim strukturama.

mod