Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Представници Министарства одбране Краљевине Норвешке, пуковник Андерсон и Кнудсен, код Ивановића

Представници Министарства одбране Краљевине Норвешке, пуковник Андерсон и Кнудсен, код Ивановића
Датум објаве: 21.03.2018 13:13 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић састао се данас са изаслаником одбране Краљевине Норвешке, пуковником Тореом Андерсоном и менаџером за пројекте у Министарству одбране Краљевине Норвешке, Бардом Кнудсеном.

Ивановић се захвалио на вишегодишњој подршци Краљевине Норвешке реформи црногорског система одбране, кроз успјешну реализацију пројеката који су допринијели како развоју и јачању одбрамбених капацитета, тако и унапређивању знања и вјештина запослених у Министарству одбране и Војсци Црне Горе.

Имајући у виду обострану посвећеност јачању савезничких односа, на данашњем састанку дефинисани су модалитети будуће сарадње, са фокусом на пројекте који се тичу доприноса јачању правног оквира интегритета у јавној управи, изградње међународне медицинске јединице и унапређивања знања енглеског језика за запослене у сектору одбране.

Директор Ивановић је истакао увјерење да ће Црна Гора и Краљевина Норвешка наставити успјешну сарадњу како на билатералном нивоу, тако и кроз мултилатералне пројекте. Он је такође упознао саговорнике са приоритетима Министарства одбране и актуелним плановима интеграције Војске Црне Горе у НАТО, те истакао да ћемо остати посвећени константним улагањима у процесе модернизације опреме и едукације запослених у Министарству и Војсци.

Овом приликом потписан је План билатералне сарадње за текућу годину, који ће представљати основу за реализацију заједничких активности током 2018. године и дати додатан подстријек даљем унапређењу билатералне сарадње у области одбране.

Пуковник Андерсон је исказао спремност Краљевине Норвешке за континуирану подршку пројектима, који доприносе ефикасности националног система одбране и јачању регионалног безбједносног оквира.

мод