Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Потписан План билатералне сарадње министарстава одбране Црне Горе и СР Њемачке

Потписан План билатералне сарадње министарстава одбране Црне Горе и СР Њемачке
Датум објаве: 29.03.2018 12:46 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Андреј Лакић, начелник Дирекције за међународну сарадњу и потпуковник Томас Бекер потписали су План билатералне сарадње за 2018. годину између Министарства одбране Црне Горе и Министарства одбране СР Њемачке.

Лакић је указао на важност подршке коју је СР Њемачка пружала Црној Гори током њеног евроатлантског пута, истичући сарадњу у областима контроле наоружања, обавјештајних послова, сајбер одбране и обуке пилота хеликоптера.

Потпуковник Бекер је изразио увјерење да ће сарадња двије земље на пољу одбране бити настављена истим интензитетом, те апострофирао значајан допринос наше земље колективном систему безбједности кроз активно учешће припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама. Он је истакао да ће СР Њемачка наставити да пружа подршку Црној Гори на пољу одбране, уз увјерење да чланство Црне Горе у НАТО представља јаку основу за даље интензивирање активности.

Саговорници су изразили задовољство изузетно добром дугогодишњом сарадњом, као и поводом планираних предстојећих сусрета званичника двије земље из области одбране.