Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Делегација Министарства националне одбране Турске у посјети Министарству одбране

Делегација Министарства националне одбране Турске у посјети Министарству одбране
Датум објаве: 03.04.2018 15:03 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства националне одбране Републике Турске, на челу са контраадмиралом Мехметом Сарием, замјеником генералног директора Генералног директората за бродоградњу борави у званичној посјети Министарству одбране Црне Горе.

 

Алма Љуљанај, генерална директорица Директората за материјалне ресурсе, захвалила се на свеобухватној подршци коју је Република Турска пружила Црној Гори у остваривању њеног евроатлантског циља, уз увјерење да ће се одбрамбена сарадња двије државе у својству НАТО савезница додатно унаприједити у наредном периоду.

 

 

Она је информисала контраадмирала Сариа о приоритетима Министарства одбране, са посебним фокусом на модернизацију Војске Црне Горе у складу са стандардима и циљевима способности. Љуљанај је казала да је Споразум о сарадњи у области одбрамбене индустрије између влада двије земље одлична платформа за даље унапређење одбрамбених способности у процесу модернизације и опремања Војске Црне Горе.  

 

Контраадмирал Сари је нагласио да је ова посјета одлична прилика за дефинисање модалитета даљег интензивирања сарадње на пољу одбране. 

 

Начелник Дирекције за међународну сарадњу, Андреј Лакић и изасланик одбране Републике Турске, пуковник Орбаy Килинç, потписали су План билатералне сарадње за 2018. годину.

мод