Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војна академија у Скопљу: Почетни чинови за свршене кадете, заклетва за троје нових из Црне Горе

Војна академија у Скопљу: Почетни чинови за свршене кадете, заклетва за троје нових из Црне Горе
Датум објаве: 10.10.2016 14:31 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


На Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, данас је за кадете који су завршили школовање у овој години, одржана свечаност поводом њихове промоције у почетне чинове. Међу њима је и троје из Црне Горе. То су Марко Разић, Марија Кнежевић и Видоје Глушчевић.

Свечаној церемонији присуствовала је и црногорска делегација, на челу са генералним директором Директората за људске ресурсе, Михаилом Волковим.

Честитајући свим кадетима и кадеткињама на окончаном школовању, он је истакао значај војног позива: „Када сте изабрали одговоран и узвишен официрски позив, истовремено сте се опредијелили да се ставите у службу ваших домовина. Дубоко вјерујем да сте се приликом избора ове професије, водили осјећајем патриотизма, лојалности и посвећености државама из којих долазите и њиховим интересима. Ваша амбиција, жеља за усавршавањем, одговорност и професионализам биће параметри који ће одредити успјешност ваших каријера“, казао је Волков.

Он је подсјетио на успјешну и плодотворну сарадњу министарстава одбране Црне Горе и Републике Македоније, која датира од 2010. године, захваљујући којој се на Војној академији “Генерал Михаило Апостолски” у Скопљу школују и кадети из Црне Горе. Волков је казао да Војна академија у Скопљу ужива углед високо квалитетне војне образовне институције, која пружа адекватно и примјењиво војно образовање, стицање знања и способности у складу са НАТО стандардима, те да у потпуности припрема кадете за прве командне дужности.

„Морам истаћи да је до сада 13 потпоручника Војске Црне Горе успјешно завршило Војну академију 'Генерал Михаило Апостолски', од чега је троје завршило ове године. Једна од предности ове академије јесте могућност посебног усмјеравања будућих младих официра на обуку за пилоте у Центру за обуку пилота у Македонији. Ову прилику су искористила два потпоручника Војске Црне Горе“, прецизирао је директор Директората за људске ресурсе.

Волков је потом присуствовао и полагању заклетве за троје нових кадета који ове академске године почињу школовање на Војној академији у главном граду Републике Македоније. У амбасади Црне Горе у Скопљу заклетву су положили Биљана Дуловић, Мартин Пантовић и Немања Гачевић.

Тренутно се на Војној академији “Генерал Михаило Апостолски” образује 11 црногорских кадета.