Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Честитка Министра одбране за Дан Војске Црне Горе

Датум објаве: 06.10.2016 15:42 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Поштовани припадници и припаднице Војске – срећан вам 7. октобар, Дан Војске Црне Горе.

У години када обиљежавамо јубилеј, десет година постојања Војске Црне Горе, задовољство ми је што могу да констатујем да смо успјешно завршили значајну етапу у процесу развоја одбрамбеног система Црне Горе.

Сектор одбране је током претходне деценије прошао процес значајних промјена у којима су Министарство одбране и Војска у потпуности трансформисани. Колико су реформе биле успјешне најбоље показује прошлогодишњи позив Црној Гори да постане чланица НАТО Алијансе, који је услиједио као потврда постигнутих резултата у погледу испуњења циљева и задатака дефинисаних у нашим стратешким документима.

Такође, позив наших партнера да се придружимо Алијанси потврђује да је Црна Гора препозната као фактор јачања стабилности у региону и шире, нарочито имајући у виду савремене безбједносне изазове и пријетње.

Црногорски војници се, захваљујући интензивној и континуираној сарадњи са партнерским државама, обучавају по стандардима и процедурама савремених оружаних снага. Данас они равноправно учествују у међународним мисијама, показујући да не заостају по знању и вјештинама са колегама из земаља НАТО и ЕУ. Управо је овај празник прилика да јос једном препознамо њихов допринос очувању мира у свијету, као и чињеницу да својим ангажманом, афирмишу Црну Гору као државу која баштини постулате демократије савременог свијета.

Поштовани припадници Војске Црне Горе,
Посвећеним радом и залагањем показали сте професионализам, спремност и одлучност да испуњавањем свакодневних задатака и континуираним радом на усавршавању својих вјештина, будете сваким даном ангажовани на реализацији успостављене визије развоја сектора одбране.

Вјерујем да ће задовољство постигнутим резултатима бити додатна мотивација да и у наредном периоду посвећено радите на постављеним задацима и циљевима, чиме ћете најбоље допринијети континуитету интеграционих процеса, али прије свега, просперитету и сигурности грађана Црне Горе.
Још једном, уз жеље за личне и професионалне успјехе, честитам вам Дан војске!

Министар одбране
Проф. Др Милица Пејановић Ђуришић