Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са новоименованим амбасадором Републике Хрватске, Веселком Грубишићем

Бошковић са новоименованим амбасадором Републике Хрватске, Веселком Грубишићем
Датум објаве: 27.02.2017 11:30 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић примио је данас у посјету новоименованог амбасадора Републике Хрватске у Црној Гори, Веселка Грубишића.

Бошковић се захвалио на континуираној подршци коју Република Хрватска пружа Црној Гори у процесу европских и евроатлантских интеграција и истакао да сарадња двије земље и њихов пријатељски однос могу бити примјер осталим земљама региона.

Министар је посебно нагласио вриједност заједничког учешћа у мисији „Ресулуте Суппорт“ у Авганистану, али и великог доприноса који се остварује кроз школовања црногорских кадета и официра на хрватским војним академијама, сарадње морнарица и ваздухопловстава, као и заједничког учешћа у регионалним вјежбама и иницијативама.

Амбасадор Грубишић је изразио увјерење да ће предстојећа посјета министра Бошковића Хрватској резултирати новим идејама о заједничком дјеловању и доприносу наших држава колективној безбједности. Уз отвореност и спремност Хрватске за наставак сарадње кроз пријатељски и партнерски однос, он је исказао заинтересованост за реализацију свих активности којима двије земље могу ојачати и продубити билатералну сарадњу.