Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković sa novoimenovanim ambasadorom Republike Hrvatske, Veselkom Grubišićem

Bošković sa novoimenovanim ambasadorom Republike Hrvatske, Veselkom Grubišićem
Datum objave: 27.02.2017 11:30 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković primio je danas u posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veselka Grubišića.

Bošković se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Republika Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija i istakao da saradnja dvije zemlje i njihov prijateljski odnos mogu biti primjer ostalim zemljama regiona.

Ministar je posebno naglasio vrijednost zajedničkog učešća u misiji „Resulute Support“ u Avganistanu, ali i velikog doprinosa koji se ostvaruje kroz školovanja crnogorskih kadeta i oficira na hrvatskim vojnim akademijama, saradnje mornarica i vazduhoplovstava, kao i zajedničkog učešća u regionalnim vježbama i inicijativama.

Ambasador Grubišić je izrazio uvjerenje da će predstojeća posjeta ministra Boškovića Hrvatskoj rezultirati novim idejama o zajedničkom djelovanju i doprinosu naših država kolektivnoj bezbjednosti. Uz otvorenost i spremnost Hrvatske za nastavak saradnje kroz prijateljski i partnerski odnos, on je iskazao zainteresovanost za realizaciju svih aktivnosti kojima dvije zemlje mogu ojačati i produbiti bilateralnu saradnju.