Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић - Матерн: Чланство Црне Горе у НАТО ће позитивно утицати на регион

Бошковић - Матерн: Чланство Црне Горе у НАТО ће позитивно утицати на регион
Датум објаве: 24.05.2017 11:17 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Посвећеност Црне Горе демократским вриједностима и добросусједским односима кључна је за  одржавање мира и стабилности у овом дијелу Европе, наглашено је на данашњем састанку министра одбране, мр Предрага Бошковића са амбасадором СР Њемачке у Црној Гори, Хансом Гинтером Матерном (Ханс Гüнтхер Маттерн).

Бошковић и Матерн разговарали су у Министарству одбране и о будућој сарадњи СР Њемачке и Црне Горе, као пуноправне НАТО чланице.

 

Бошковић је истакао значај одличних црногорско-њемачких односа током процеса евроатлантских интеграција Црне Горе, посебно наглашавајући важност снажне подршке СР Њемачке реформама система одбране наше земље. Министар је апострофирао значај завршетка процеса ратификације Протокола о приступању Црне Горе у НАТО од стране свих чланица Алијансе. Он је додао да се Црна Гора континуирано припрема за нове обавезе и задатке који ће произаћи из чланства у НАТО, како би равноправно са савезницима одговорила свим безбједносним изазовима.

Амбасадор Матерн је казао да се Црна Гора током процеса евроатлантских интеграција доказала као поуздан партнер и да је својим преданим радом и успјешним реформама одбрамбеног сектора несумњиво завриједила чланство у Алијанси. Он је додао да ће чланством у НАТО Црна Гора допринијети миру и стабилности региона Западног Балкана, али и Европе у цјелини.

Саговорници су разговарали и о дугогодишњем заједничком ангажману најприје у ИСАФ мисији, а потом и у мисији Ресолуте Суппорт, што је допринијело развоју високог степена повјерења двије земље, као и пројектовању стабилности у турбулентном Авганистану.