Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Прва званична посјета министа Бошковића Министарству одбране Републике Словеније након пуноправног чланства Црне Горе у НАТО

Прва званична посјета министа Бошковића  Министарству одбране Републике Словеније након пуноправног чланства Црне Горе  у НАТО
Датум објаве: 30.06.2017 16:21 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао  се данас са министарком одбране Републике Словеније, Андрејом Катич. То је била прилика да министри, у пријатељској атмосфери, размијене утиске о последњем састанку министара одбране НАТО чланица, али и размијене инфомације о динамици реализације договорене билатералне сарадње.  
Министарка Андреја Катич је изразила спремност за донирање апликативног рјешења за потребе аутоматизованог праћења стања и протока  материјалних средстава, али  и за могућу сарадњу  у области испитивања стабиности барута. Министарство одбране Републике Словеније је у претходном периоду уложило значајна финансијско средства у циљу развоја капацитета што  их чини  лидерима на европском нивоу у овој области.
Поред већ догорених облика сарадње саговорници су током разговора размијенили  инфомације  о плановима у области модернизације, и у том смислу изразили спремност за заједничку сарадњу,  а све у циљу одржавања  иначе стабилне основе међусобне сарадње ове двије државе, чланице НАТО-а. У том контексту, министар Бошковић је изразио задовољство досадашњим степеном сарадње уз увјерење да ће Црна Гора наставити да корача крупним корацима у процесу развоја безбједносне и политичке ситуације.