Manja slova Veća slova RSS
>

Prva zvanična posjeta minista Boškovića Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore u NATO

Prva zvanična posjeta minista Boškovića  Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore  u NATO
Datum objave: 30.06.2017 16:21 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao  se danas sa ministarkom odbrane Republike Slovenije, Andrejom Katič. To je bila prilika da ministri, u prijateljskoj atmosferi, razmijene utiske o poslednjem sastanku ministara odbrane NATO članica, ali i razmijene infomacije o dinamici realizacije dogovorene bilateralne saradnje.  
Ministarka Andreja Katič je izrazila spremnost za doniranje aplikativnog rješenja za potrebe automatizovanog praćenja stanja i protoka  materijalnih sredstava, ali  i za moguću saradnju  u oblasti ispitivanja stabinosti baruta. Ministarstvo odbrane Republike Slovenije je u prethodnom periodu uložilo značajna finansijsko sredstva u cilju razvoja kapaciteta što  ih čini  liderima na evropskom nivou u ovoj oblasti.
Pored već dogorenih oblika saradnje sagovornici su tokom razgovora razmijenili  infomacije  o planovima u oblasti modernizacije, i u tom smislu izrazili spremnost za zajedničku saradnju,  a sve u cilju održavanja  inače stabilne osnove međusobne saradnje ove dvije države, članice NATO-a. U tom kontekstu, ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje uz uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da korača krupnim koracima u procesu razvoja bezbjednosne i političke situacije.