Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Први Полугодишњи састанак за војно-дипломатске представнике акредитоване у Црној Гори након пуноправног чланства у НАТО

Први Полугодишњи састанак за војно-дипломатске представнике акредитоване у Црној Гори након пуноправног чланства у НАТО
Датум објаве: 05.07.2017 12:39 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У Министарству одбране Црне Горе одржан је данас први Полугодишњи састанак за војно-дипломатске представнике акредитоване у Црној Гори, након пуноправног чланства у НАТО, у капацитету савезнице.

„Као чланица Алијансе, снажно ћемо пропагирати НАТО политику „отворених врата“, увјерени да будућност цијелог региона лежи унутар НАТО и ЕУ структура, јер је у цјелости интегрисан регион једини гарант дугорочне стабилности и безбједности Западног Балкана“, казао је министар одбране, мр Предраг Бошковић, у уводном обраћању војно-дипломатским изасланицима. Министар је истакао да је одбрамбени сектор Црне Горе у пуном капацитету посвећен континуираном развоју и напретку кроз модернизацију, опремање и обуку, али и испуњавању задатака и обавеза које произилазе из агенде НАТО-а, а у циљу осигурања безбједности на глобалном плану, регионалне безбједности и обезбјеђивања сигурног окружења за наше грађане.

Директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, је изразио захвалност садашњим савезницима и партмерима за подршку пружену током интеграционог процеса Црне Горе. Директор Ивановић је упознао присутне војно-дипломатске представнике са активностима Министарства које су тренутно у фокусу и представио планове за предстојећи период, осврнувши се на континуирану посвећеност Црне Горе његовању одличне сарадње и отворених односа, али и спремност да пружи своју пуну подршку земљама аспирантима за чланство у НАТО.

Представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Црне Горе су, унутар својих надлежности, детаљније презентовали тренутне и будуће активности Министарства одбране и Војске Црне Горе. Војно-дипломатски представници су исказали задовољство због постигнутих резултата, али и увјерење да ће Црна Гора као НАТО чланица дати још већи допринос регионалном просперитету и стабилности, као и изградњи глобалног мира кроз свој ангажман у мировним мисијама.

Састанку су присуствовали војно-дипломатски представници акредитовани у Црној Гори на резидентној и нерезидентној основи.


мод   мод