Manja slova Veća slova RSS
>

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO
Datum objave: 05.07.2017 12:39 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


U Ministarstvu odbrane Crne Gore održan je danas prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori, nakon punopravnog članstva u NATO, u kapacitetu saveznice.

„Kao članica Alijanse, snažno ćemo propagirati NATO politiku „otvorenih vrata“, uvjereni da budućnost cijelog regiona leži unutar NATO i EU struktura, jer je u cjelosti integrisan region jedini garant dugoročne stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana“, kazao je ministar odbrane, mr Predrag Bošković, u uvodnom obraćanju vojno-diplomatskim izaslanicima. Ministar je istakao da je odbrambeni sektor Crne Gore u punom kapacitetu posvećen kontinuiranom razvoju i napretku kroz modernizaciju, opremanje i obuku, ali i ispunjavanju zadataka i obaveza koje proizilaze iz agende NATO-a, a u cilju osiguranja bezbjednosti na globalnom planu, regionalne bezbjednosti i obezbjeđivanja sigurnog okruženja za naše građane.

Direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, je izrazio zahvalnost sadašnjim saveznicima i partmerima za podršku pruženu tokom integracionog procesa Crne Gore. Direktor Ivanović je upoznao prisutne vojno-diplomatske predstavnike sa aktivnostima Ministarstva koje su trenutno u fokusu i predstavio planove za predstojeći period, osvrnuvši se na kontinuiranu posvećenost Crne Gore njegovanju odlične saradnje i otvorenih odnosa, ali i spremnost da pruži svoju punu podršku zemljama aspirantima za članstvo u NATO.

Predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Crne Gore su, unutar svojih nadležnosti, detaljnije prezentovali trenutne i buduće aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Vojno-diplomatski predstavnici su iskazali zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, ali i uvjerenje da će Crna Gora kao NATO članica dati još veći doprinos regionalnom prosperitetu i stabilnosti, kao i izgradnji globalnog mira kroz svoj angažman u mirovnim misijama.

Sastanku su prisustvovali vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u Crnoj Gori na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi.


mod   mod