Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић - Маћеревич: Досадашња сарадња Црне Горе и Републике Пољске на пољу одбране одлична основа за даље повезивање у својству савезница

Бошковић - Маћеревич: Досадашња сарадња Црне Горе и Републике Пољске на пољу одбране одлична основа за даље повезивање у својству савезница
Датум објаве: 02.10.2017 17:20 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министри одбране Црне Горе и Републике Пољске, мр Предраг Бошковић и Антони Маћеревич, оцијенили су током данашњег сусрета у Подгорици да досадашња сарадња двије земље на пољу одбране представља одличну основу за снажније повезивање и унапређење односа у својству земаља савезница.

 

Маћеревич је боравио данас у једнодневној посјети Министарству одбране Црне Горе у циљу јачања сарадње двије земље, те размјене мишљења са црногорским колегом о најважнијим питањима са актуелне НАТО агенде, као и о актуелној безбједносној ситуацији у региону и Европи.   

 

Бошковић је нагласио да је Република Пољска била поуздан партнер наше земље на путу евроатлантских интеграција, уз увјерење да ће чланство Црне Горе у Алијанси допринијети смањењу тензија на једном историјски трусном подручју и унапређењу укупне геополитичке стабилности региона.  

Он је истакао да ће се Црна Гора залагати за НАТО политику отворених врата, из увјерења да само пуна европска и евроатлантска интеграција представља гарант поуздане будућности свих земаља региона.

Маћеревич је оцијенио да су регионална стабилност и сигурност на Западном Балкану од немјерљивог значаја, додајући да Црна Гора може послужити као примјер земљама региона које имају евроатлантске аспирације.

 

Министри одбране двије земље су оцијенили да су заједнички напори савезница и континуирана улагања у одбрану, од пресудног значаја за јединство и кредибилитет Алијансе, о чему ће се детаљније разговарати на предстојећем састанку НАТО министара одбране у новембру, у сједишту Алијансе у Бриселу.

Саговорници су изразили обострану посвећеност даљем унапрјеђењу одбрамбене сарадње Црне Горе и Републике Пољске кроз имплементацију заједничких активности и пројеката, како на билатералној основи, тако и у сарадњи са осталим партнерским земљама. Посебно је наглашен  значај усавршавања припадника Војске Црне Горе у Републици Пољској у склопу припрема за учешће у међународним операцијама, као и наставак сарадње ваздухопловстава двије земље и заједничких обука и вјежби јединица војне полиције.

 

мод

 

мод

 

мод