Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић - Дел Монако: Црна Гора примјер земљама региона које имају евроатлантске аспирације

Бошковић - Дел Монако: Црна Гора примјер земљама региона које имају евроатлантске аспирације
Датум објаве: 05.10.2017 09:30 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић сусрео се данас са амбасадором Републике Италије у Црној Гори, Винћенцом Дел Монаком (Винцензо Дел Монацо).

Министар Бошковић се захвалио амбасадору Дел Монаку на сарадњи и континуираној подршци коју Италија пружа Црној Гори, нарочито у процесу спровођења реформи одбрамбеног и безбједносног система Црне Горе, те изразио увјерење да ће се она значајно унаприједити кроз заједничко чланство у Алијанси.

Бошковић је нагласио да ће се Црна Гора залагати за НАТО политику отворених врата и истакао да само пуна европска и евроатлантска интеграција представља гарант поуздане будућности земаља региона.

Он је подвукао значај заједничког учешћа војски двије земље у међународним мисијама и операцијама, као и могућности коју италијанска држава пружа на пољу образовања црногорских кадета на Војним академијама у Републици Италији.

Амбасадор Дел Монако је истакао континуирану посвећеност Републике Италије за развој добрих билатералних односа са Црном Гором, оцијенивши да су регионална стабилност и сигурност на Западном Балкану од немјерљивог значаја. Он је нагласио да Црна Гора може послужити као примјер земљама региона које имају евроатлантске аспирације.

Дел Монако је окарактерисао веома успјешном сарадњу коју су двије земље оствариле на пољу одбране и нагласио да ће Република Италија посвећено радити на њеном продубљивању. Он је навео и да ће Република Италија подржати Црну Гору у настојању да оствари један од својих спољнополитичких приоритета, придруживање заједници Европске уније.

Саговорници су изразили пуну спремност за унапређење сарадње у области одбране, кроз имплементацију билатералних и мултилатералних пројеката.