Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Амбасадор Матерн код министра Бошковића: Интензивна и садржајна сарадња Црне Горе и СР Њемачке на плану одбране

Амбасадор Матерн код министра Бошковића: Интензивна и садржајна сарадња Црне Горе и СР Њемачке на плану одбране
Датум објаве: 05.10.2017 12:33 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се данас са амбасадором Савезне Републике Њемачке у Црној Гори, Хансом Гинтером Матерном.

Том приликом истакнуто је обострано задовољство одличном и садржајном билатералном сарадњом у области одбране, а посебно подршком коју СР Њемачка пружа Министарству одбране и Војсци Црне Горе у домену школовања и образовања припадника Војске Црне Горе и упослених у 
Министарству одбране.

Министар Бошковић посебно је апострофирао заједничко учешће представника оружаних снага двије државе савезнице у мировним мисијама и операцијама, те још једном истакао важност снажне подршке СР Њемачке Црној Гори у процесу приступања НАТО.

Амбасадор Матерн је нагласио да Црна Гора доприноси јачању већ одличне сарадње двије земље на плану одбране, те да даје значајан допринос безбједности на Балкану и глобалном миру и стабилности, посебно кроз учешће у мировним мисијама.

Саговорници су исказали спремност за продубљивање сарадње двије земље у области одбране у наредном периоду и истакли да нови безбједносни изазови захтијевају тијесну сарадњу земаља савезница.