Manja slova Veća slova RSS
>

Ambasador Matern kod ministra Boškovića: Intenzivna i sadržajna saradnja Crne Gore i SR Njemačke na planu odbrane

Ambasador Matern kod ministra Boškovića: Intenzivna i sadržajna saradnja Crne Gore i SR Njemačke na planu odbrane
Datum objave: 05.10.2017 12:33 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Hansom Ginterom Maternom.

Tom prilikom istaknuto je obostrano zadovoljstvo odličnom i sadržajnom bilateralnom saradnjom u oblasti odbrane, a posebno podrškom koju SR Njemačka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu školovanja i obrazovanja pripadnika Vojske Crne Gore i uposlenih u 
Ministarstvu odbrane.

Ministar Bošković posebno je apostrofirao zajedničko učešće predstavnika oružanih snaga dvije države saveznice u mirovnim misijama i operacijama, te još jednom istakao važnost snažne podrške SR Njemačke Crnoj Gori u procesu pristupanja NATO.

Ambasador Matern je naglasio da Crna Gora doprinosi jačanju već odlične saradnje dvije zemlje na planu odbrane, te da daje značajan doprinos bezbjednosti na Balkanu i globalnom miru i stabilnosti, posebno kroz učešće u mirovnim misijama.

Sagovornici su iskazali spremnost za produbljivanje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane u narednom periodu i istakli da novi bezbjednosni izazovi zahtijevaju tijesnu saradnju zemalja saveznica.