Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Делегација Министарства одбране Републике Македоније код Филиповића

Делегација Министарства одбране Републике Македоније код Филиповића
Датум објаве: 24.10.2017 12:44 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства одбране Републике Македоније на челу са државним секретаром, Драганом Николићем, борави данас у радној посјети Министарству одбране Црне Горе, са циљем размјене искустава у процесу изградње интегритета, израде стратешких докумената из области одбране, као и анализе досадашње билатералне сарадње и пројекције заједничких активности за наредни период.

Државни секретар Слободан Филиповић је изразио спремност Министарства одбране Црне Горе да са Македонијом подијели искуства из процеса евроатлантских интеграција, уз снажну подршку на њеном евроатлантском путу. Он је истакао одличну билатералну сарадњу Црне Горе и Републике Македоније, нагласивши значај заједничких обука, као и сарадње из области ваздухопловства и школовања црногорских кадета. Филиповић се захвалио на значајној подршци Министарства одбране Републике Македоније у области образовања кадета Војске Црне Горе на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу.

Николић је честитао на историјском успјеху Црне Горе на евроатлантском путу и нагласио значај тог успјеха, како за регион Западног Балкана, тако и за цијелу Југоисточну Европу. Он је исказао пуну посвећеност Македоније јачању сарадње са Црном Гором на билатералном и регионалном нивоу.

Саговорници су оцијенили да су сарадња и активно учешће у регионалним иницијативама гарант стабилног и просперитетног региона и изразили спремност за максималну посвећеност на том плану и у наредном периоду.