Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић са амбасадором Државе Палестине, Раби Ал Хантоулијем

Министар Бошковић са амбасадором Државе Палестине, Раби Ал Хантоулијем
Датум објаве: 31.10.2017 13:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се данас са амбасадором Државе Палестине, Раби Ал Хантоулијем.

Том приликом је истакнуто да су непосредни сусрети одлична прилика за разматрање конкретних области сарадње и размјену мишљења о питањима значајним како за регионалну, тако и за глобалну безбједност.

Бошковић је информисао амбасадора о напретку Црне Горе на путу европских и евроатлантских интеграција, као и о доприносу Војске Црне Горе међународном миру и стабилности, кроз учешће у мировним мисијама у Авганистану, Сомалији, Малију и Западној Сахари. Он је истакао активну улогу Црне Горе у промовисању демократских вриједности евроатлантске породице, као и НАТО политике ''отворених врата'', чиме доприносимо стабилности у региону Западног Балкана.

Министар Бошковић је изразио дубоко разумијевање за ситуацију на Блиском Истоку, истичући значај дијалога и мирног рјешавања горућих проблема.

Ал Хантоули је оцијенио веома значајним напредак који је Црна Гора до сада остварила у свеобухватним реформама и честитао на пуноправном чланству у НАТО Алијанси. Он је похвалио посвећеност Црне Горе његовању демократских вриједности и поштовању принципа међународног права, као и одличну сарадњу са свим сусједним земљама. Говорећи о односима Државе Палестине са својим сусједима, амбасадор Раби Ал Хантоули је упознао министра са тренутном ситуацијом у региону Блиског Истока.

Министар Бошковић је изразио наду да ће се ситуација на Блиском Истоку кретати у правцу изградње мира и његовања суживота и толеранције.