Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Генерал Даковић и генерални директор Ивановић састали се са изаслаником одбране Јапана

Генерал Даковић и генерални директор Ивановић састали се са изаслаником одбране Јапана
Датум објаве: 16.11.2017 14:41 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић и генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, примили су данас на одвојеним састанцима изасланика одбране Јапана, пуковника Јошимасу Такија (Yосхимасу Таки).

Бригадни генерал Даковић информисао је пуковника Такија о активностима које Војска Црне Горе спроводи у домену даље интеграције у колективни систем безбједности, те актуелној имплементацији циљева способности. Начелник Генералштаба је упознао пуковника Такија са плановима за будући развој и модернизацију црногорске војске, у циљу наставка јачања интероперабилности са савезничким снагама. Имајући у виду да Министарство одбране и Војска Црне Горе настоје да унаприједе постојећу билатералну сарадњу, како са земљама савезницама, тако и партнерским земљама, Даковић је изразио очекивање да ће се војна сарадња Црне Горе и Јапана у наредном периоду продубити, а посебно у области дјеловања у кризним и ванредним ситуацијама, као и размјене искустава у обуци, те учешћу у међународним мировним мисијама.
Пуковник Таки честитао је бригадном генералу Даковићу именовање на нову дужност, наглашавајући спремност да се у наредном периоду одбрамбена сарадња двије земље значајно унаприједи.

Наглашавајући свеобухватне пријатељске односе Црне Горе и Јапана, генерални директор Ивановић је изразио очекивање да ће се и одбрамбена сарадња у наредном периоду значајније унаприједити. С тим у вези, директор Ивановић и пуковник Таки размијенили су мишљења о конкретним приједлозима за развој будуће сарадње у 2018. години, са фокусом на модернизацију и опремање Војске Црне Горе. Имајући у виду да савремени безбједносни изазови не познају границе саговорници су се сагласили да је сарадња свих медјународних актера важна за очување глобалног мира и стабилности.

Пуковник Таки након састанака у Министарству одбране и Војсци Црне Горе обишао и Пјешадијски батаљон у Даниловграду.


мод