Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пљевља: У току вјежба „Одлучан одговор 18“

Пљевља: У току вјежба „Одлучан одговор 18“
Датум објаве: 19.09.2018 18:32 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У касарни „Владимир Кнежевић - Волођа“ и на полигонима „Жидовићи“ и „Ранче поље“ у Пљевљима у току је вјежба „Одлучан одговор 18“, која траје од 17. до 21. септембра.

Циљ вјежбе је провјера и оцјењивање 2. пјешадијске чете из састава Пјешадијског батаљона, те Одјељења НХБО, Одјељења војне полиције и Тима за деминирање Војске Црне Горе, по НАТО програму за оцјењивање копнених снага (ЦРЕВАЛ).

„Одлучан одговор 18“ је, по сценарију и циљу, независна вјежба која се реализује у складу са НАТО директивом за вјежбе, која омогућава оцјењивање нивоа борбене спремности декларисаних јединица ВЦГ за допринос НАТО.

Реализује се по сценарију што реалнијих ситуација које се могу очекивати у НАТО вођеним операцијама широког спектра, прилагођеном циљевима обуке и оцјењивачком процесу.

Оцјену борбене спремности јединица даће мјешовити оцјењивачки тим састављен од представника Војске Црне Горе и Оружаних снага Хрватске, под мониторингом представника Команде копнених снага НАТО (ЛАНДЦОМ), који надгледају реализацију оцјењивања.

У вјежби је ангажовано око 300 припадника ВЦГ, а данас је реализована операција „Чета у нападу“.